K.V.V. Aartrijke


Stamboeknummer KBVB 05471


Officiële website


 Jeugdwerking

K.V.V. Aartrijke biedt voetbal, sportiviteit en gezelligheid voor iedereen op allerlei niveau.

Voetballen is leuk, plezant en een echte teamsport.

Het leukste is als je het maximale uit je eigen mogelijkheden weet te halen.

Bij K.V.V. Aartrijke bieden we u die kans.


K.V.V. Aartrijke wil op langere termijn met prestatiegerichte elftallen op een zo hoog mogelijk niveau voetballen en we hechten daarbij veel belang aan plezier, sportiviteit, verantwoordelijkheid, respect, teamgeest, zorg voor elkaar, discipline en de wil om zoveel mogelijk uit jezelf te halen.

Dat zijn randvoorwaarden om onze doelen te bereiken. Daar worden de club en de spelers beter van. Kinderen die dat goed oppakken profiteren daar ook buiten het voetbal van. En daar sturen we dus op aan met een goed kader, prima materiaal en veel inzet van vrijwilligers, jeugdtrainers en bestuur.


Concreet richten we ons op termijn op de volgende doelen:

 

» Een goede doorstroming: Doorstroming van 1 a 2 spelers per jaar naar de A-Kern en/of B-Kern.

» Op een zo hoog mogelijk niveau voetballen en het maximale uit spelers halen is een doelstelling

   die je niet zomaar bereikt. Voor goede prestaties heb je goede spelers nodig. Spelers die 

   beschikken over voetbaleigenschappen die ze bij ons kunnen aanleren en verbeteren:

   Techniek, inzicht, motorische vaardigheid en persoonlijkheid.


K.V.V. Aartrijke heeft een technisch jeugdplan met de volgende speerpunten:

» U7 t/m U9 (5 tot 10 jaar): Basisrijpheid. Bal als doel, baas over de bal.

   Basisvormen en basistechnieken.

» U11 t/m U17 (11 tot 16 jaar): Wedstrijdrijpheid. Bal is middel.

   Snelheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht.

» U21: Competitierijpheid. Wedstrijd is doel.

   Snelheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht.


Net als bovenstaande technische vaardigheden is ook tactiek bepalend. Tactisch inzicht maakt dat in wedstrijdsituaties de juiste keuzes worden gemaakt. Tactisch inzicht moet van kinds af aan ontwikkeld worden.

Bij onze tactische opleiding wordt voorrang gegeven aan vrije spelvormen. Daarmee wordt de creativiteit van onze voetballers vergroot.

Voor het behalen van een hoog niveau is continu aanvullen van de spelersgroep nodig. Daartoe willen we zo veel mogelijk jeugd naar K.V.V. Aartrijke trekken zodat bij ons op alle niveaus gespeeld kan worden. Vervolgens zullen de spelers zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen. Deze ontwikkeling vraagt om een goede jeugdopleiding en begeleiding binnen K.V.V. Aartrijke. Belangrijk daarbij is een aantrekkelijke sfeer waarin het voetbalplezier voorop staat.


Wanneer zijn we tevreden? 

K.V.V. Aartrijke moet staan voor plezier, prestaties, eenheid en uitstraling met als basis daarvoor een combinatie van goede spelers, goed opgeleid kader en gekwalificeerde trainers, genoeg vrijwilligers, een goede sfeer en mensen daar omheen die K.V.V. Aartrijke een warm hart toedragen. Wij willen een goede naam hebben binnen de voetbalwereld. We werken daar continu aan en we streven steeds naar verdere verbetering.


Wat verwachten wij van onze jeugdleden en hun ouders? 

Onze leden zijn ons kapitaal. Dat proberen we te verrijken. Maar dat kunnen we niet zonder meer. Wat we bieden is ook wat we vragen: sportiviteit, plezier, verantwoordelijkheid, respect, teamgeest en zorg voor elkaar en discipline. En natuurlijk de wil om die eigenschappen verder te ontwikkelen. Van ouders vragen wij deze eigenschappen ook. Maar ook dat ze ons daarbij helpen. Zonder de ouders kunnen en willen we niet werken.


Lid worden? 

Alle jongens en meisjes vanaf 6 jaar en hun ouders die het bovenstaande aanspreekt en die bereid zijn een actieve bijdrage te leveren zullen zich bij ons goed thuis voelen. Wij nodigen hen dan ook van harte uit om lid te worden van K.V.V. Aartrijke. U wordt met open armen ontvangen en opgenomen.


Dus als je echt wilt voetballen, dan wil je bij K.V.V. Aartrijke voetballen!


Copyright © 2016 K.V.V. Aartrijke - Alle rechten voorbehouden